Brim Explorer er et nyoppstartet rederi og reiselivsselskap som skal tilby kvalitetsopplevelser med det elektriske skipet Brim. Brim sjøsettes i Juli 2019 og blir det første fartøyet i en ny miljøvennlig skipsklasse som er skreddersydd for å betjene turistmarkedet i Nord-Norge.

Inga Sámi Siida er en liten samisk familiebedrift som holder til på Norges største øy, Hinnøya. Her har familien Inga drevet reindrift uavbrutt i omtrent 150 år, etter at deres forfedre kom flyttende med reinflokkene fra Nord-Sverige.

Storslått natur, ro, midnattssol, nordlys, ruskevær, hav og  fjellutsikt, fiskebåter, fiskevær og rorbuer – en ekte Lofotatmosfære. Velkommen til Lofotens eldste anlegg. Eliassen Rorbuer tilbyr 35 tradisjonelle rorbuer, restaurant og aktivitetssenter.

The Arctic Triple er tre opplevelsesløp som arrangeres årlig i uke 11, 22 og 33 innen tre ulike grener og tre ulike sesonger - toppturløp på vinteren, terrengløp på våren og triathlon på sommeren. The Arctic Triple gjør noe ingen har gjort før ved å etablere trioen av løp som favner både mosjonister og de som søker store utfordringer. Alle løpene har en ekstrem og en normal distanse som sammen brer seg over hele øyriket - fra Reine til Fiskebøl. Visjon er intet mindre enn å skape en ny og sterk internasjonal merkevare som skal sette både Nord-Norge og Norge på kartet som verdens vakreste destinasjon for opplevelsesløp.


Kroglia kulturgård er stedet for muntre møter mellom mennesker. Der det tidligere var kyr som regjerte, har vi nå plass for opp til 70 personer i vinterhalvåret og 140 personer i sommerhalvåret. Fra det tidligere melkerommet serveres tradisjonskost, i Kroglia er vi opptatt av at alle skal få spise seg gode og mette – i alle fire mager, om så skulle være.

Stiftelsen Helgeland Museum er det regionale museet i søndre del av Nordland. Museet har avdelinger i de 16 kommunene Rana, Hemnes, Nesna, Lurøy, Leirfjord, Dønna, Herøy, Alstahaug, Vefsn, Grane, Hattfjelldal, Brønnøy, Vevelstad, Vega, Sømna og Bindal. Helgeland Museum ble stiftet i 2003. Hovedkontoret ligger i Mosjøen.

Romskipet Aurora er et lærings- og opplevelsessenter knyttet til virksomheten på Andøya Space Center. Her kan du oppleve en virtuell tur ut i verdensrommet, du kan erfare nordlyset, forstå dets opprinnelse, effekten på planeten vår og lære mer om hvordan nordlyset gjenspeiles i Norsk historie og kultur.

Støtt Brygge AS ligger på fiskeværet Støtt, som ligger midt i skipsleia helt nord på Helgelandskysten. Det personlige vertsskapet er selve bærebjelken i vårt konsept. Vi ønsker å ta imot deg med gjestfrihet, raushet og oppriktig interesse når vi viser deg det ekte og autentiske handelsstedet.

Vi har studier på alle nivåer, fra enkeltemner og årsstudium til bachelor-, master- og ph.d-utdanninger. Du kan være fulltidsstudent  og du kan også ta noen utdanninger deltid, samlingsbasert og over nett. Våre studietilbud er fleksible og med aktiv bruk av teknologi.

Med Bodø som base kan du velge og vrake i opplevelser under nordlyset. Her kan du se havørnene seile over horisonten, gå på konsert i byparken eller shopping i byens kjøpesentra eller små spesialbutikker. Alt med en storslått natur som bakteppe.

Vår historie strekker seg helt tilbake til 1908, og er din garanti for et hyggelig og komfortabelt opphold. Hotellets 42 dobbeltrom og åtte juniorsuiter ble alle pusset opp i 2016, og er hyggelige og komfortable. Velkommen til oss!

Opplev smaken av Lofoten! Når du er i Lofoten vil du alltid oppleve smaken av regionen. Du finner den veltilrettet på en av de mange spisestedene underveis, og du kjenner den igjen fra en tur i fjæra eller langs kaia.

Bilder_340_230_1232917942.jpgGamle lofotferga er den første bilferga som kom til Lofoten i 1956. Ferga gikk i sambandet Napp–Lilleidet mellom Vestvågøy og Flakstad i Lofoten. Og som skipperen sjøl sier: Dette er den eneste ferga som tar deg med dit du vil når du vil!

Hamsunsenteret_nytt_bilde_1298370841.jpg

Hamsunsenteret skal være et levende kunnskaps-senter for Knut Hamsuns forfatterskap, liv og samtid, med tilknytning til nordlandsk kultur og miljø. Hamsunsenteret åpnet i 2010 og er et nasjonalt senter for forfatteren og nobelprisvinneren Knut Hamsun (1859-1952). 

Reine_m_hvalspor2_340_230_1235726064.jpgUtenfor Andøya er eggakanten spesielt nært land. Bleiksdjupet er tilholdsstedet til flokker med hannhvaler som bruker det meste av tiden sin til å spise favorittmaten, som er blekksprut. Fra Andenes kan du bli med Hvalsafari ut på feltet og se spermhval på nært hold.

Dette er ikke et vanlig museum! På Borg på Vestvågøy ligger tuftene etter det som er det største huset som er funnet fra vikingtid. Museet er en rekonstruksjon av den 83 meter lange høvdinggården – her kan du bokstavelig talt tre inn i vikingtid.

Thon Hotel Lofoten ligger idyllisk til på havnen i Svolvær, midt i hjertet av Lofoten. Man kan gå tørrskodd fra hurtigruten til hotellet, og det er gangavstand til alle attraksjonene i Svolvær. Hotellet er direkte tilknyttet Lofoten Kulturhus.

Ligger i midt i Svolvær i Lofoten og er et moderne rorbuanlegg med lange tradisjoner. Svinøya har lange tradisjoner med tørrfiskhandel med Italia og fremdeles er båndene sterke. Kokkene hospiterer blant annet i Italia for å lære mer om hvordan italienerne bruker tørrfisken i matlaging.

 

Tuvsjyen er et familiedrevet aktivitetssted som ligger ved Saltstraumen, verdens sterkeste malstraum. Her er det funnet spor helt tilbake til steinalderen. Elisabeth Johnston og familien har bygget opp et anlegg som levendegjør lokal steinalderkultur fra 9800 år tilbake.

Mange års fartstid som marinejegere ved basen i Ramsund i Ofotfjorden, har gitt gründerne av XXLofoten en kunnskap om kysten i regionen tettere og mer inngående enn mange aner. Nå bruker de denne kunnskapen i sine opplevelsesprodukter.


Aalan gård er en familegård på Vestvågøy i Lofoten. De driver med geit og økologisk produksjon av ost og urter. Aalan gård har vært gründere og innovatører på sitt felt. De var en av de aller første i Nord-Norge som startet opp med gårdsbutikk og ysteri. Aalan gård har mottatt flere priser, bl.a. for osteproduktene sine og som beste torgselger.