Sett av datoene 31. oktober - 3. november - Svolvær
Konferansen som i år arrangeres for tiende gang, er en viktig møteplass for alle som driver med og er opptatt av opplevelsesbasert reiseliv i Norge. Her får du faglig påfyll, ny kunnskap og inspirerende foredrag. En møteplass for nettverksbygging og nytenking. Spennende foredragsholdere fra inn- og utland, debatter, filmer og flere tematiske workshops, både før og etter hovedkonferansen. I fjor kom det 275, i år tror vi det kommer enda flere! Her får du noen smakebiter fra årets program.

www.norskopplevelseskonferanse.no

 

 

Disse kommer! Kommer du?

 

Framtidens opplevelsesturisme

Hvordan vil den bli? For å svare på dette har vi vært så heldige å få Mads Arlien-Søborg, med 12 års erfaring som trendforsker, formidler og livsstilsekspert. Han er også fast tilknyttet DR (Danmarks NRK) som programleder. I Norge er han mest kjent for TV-serien Eventyrlige Hoteller, også sendt på NRK. Mads vil berøre temaene «hvilke behov og verdier vil styre framtidens turisme», «opplevelser som framtidens luksus», «unplugging og digital detox», «lokal vs global», «natur vs storby», «framtiden opplevelseshoteller» og «nye konsepter».

Se Eventyrlige Hoteller her

 

 

Mer lokalmat på turistenes fat

Nina Sundkvist er direktør i MATMERK, stiftelsen som skal bidra til økt verdiskaping i norsk matproduksjon, herunder styrke omdømmet til norsk mat hos forbrukerne og profilere norske spesialiteter. Nina vil snakke om den nye nasjonale satsningen på norsk mat og hva det kan bety for økt samarbeid mellom matprodusenter og det opplevelses-baserte reiselivet. Det er nå vi må rigge oss for det store løftet, og de neste 10 årene bli avgjørende mener Nina. Hør henne fortelle mer om dette på konferansen!

Les mer om Matmerk her

 

 

En rød stuga på månen!

«Vær ikke redd. Det umulige er mulig», sier kunstneren, gründeren og innovatøren Mikael Genberg. Det handler om kreativitet, mot og lidenskap sier er mannen som forhandler med NASA om å få sette en rød svensk  stuga på månen. I mellomtiden har han skapt unike konsepter og på sitt spesielle vis blitt en aktør i opplevelsesbransjen. Med en energi og utstråling på scenen sprer historiefortelleren Mikael både latter og innsikt på en inspirerende måte. Han «kickstartet», til stor applaus, en av de første opplevelseskonferansene (Narvik 2008), og vi ser fram til «ønskereprisen» i Svolvær i år!

Les mer om Mikael Genberg her

 

 

En journalist i gjestens sko!
 
Christine Baglo er en ekte globetrotter og en av Norges mest profilerte reisejournalister. Baglo er både spaltist, reiselivskommentator og ansvarlig for reisestoffet i Dagsavisen og avisens mange søsterpublikasjoner, i tillegg til at hun jobber frilans for andre medier. Vi har bedt Christine ta med seg all sin kunnskap, innsikt og sine erfaringer og knytte på seg skoene til en typisk turist (en såkalt personas). For så å leve seg inn i rollen, gjøre en kundereise som turist i Norge  og fortelle oss hva hun synes vi som næring er gode på og hvor det «butter». Dette blir lærerikt!

Les flere av Christines artikler her

 

 

Tematiske workshops/fagdagerDesign og arkitektur

Vi vil i samarbeid med DOGA – Norsk senter for design og arkitektur,  arrangere en fagdag i forkant av konferansen som vil vise hvordan design og arktitektur kan forsterke opplevelsesverdier og bidra til innovasjon og nye løsninger.
 
Norge som Adventure-destinasjon
I samarbeid med Innovasjon Norge og ATTA arrangerer vi en fagdag i etterkant med tema «Norge som Adventure-destinasjon, potensial og utfordringer». Her vil vi adressere utfordringer som har kommet opp i sommer rundt både besøksforvalting, naturforvaltning og kommersielle utviklingsmuligheter.

CRM i praksis
Reiselivsklyngen USUS på Sørlandet har i flere år arbeidet med hvordan man mer effekt kan utnytte innsikt man har om egne kunder til mersalg, gjensalg og mer fornøyde gjester. Emma Lind i Agderforskning er sentral i denne suksesshistorien, og holder nå på med en doktorgrad på temaet. Sammen med Guttorm Flatabø fra Vestlandsforskning vil hun i en workshop dagen før selve konferansen viser hvordan du kan jobbe med CRM i praksis i egen bedrift. USUS har laget en egen verktøykasse for dette, og den er nyttig kunnskap for mange!

Les mer om CRM her

 


Nyheter

Kontakt oss

Noe du lurer på? Ring eller send oss en e-post:

Prosjektleder
Bård Jervan 
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Telefon: 90 94 25 60
 
Prosjektmedarbeider
Marie Bergsli
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Telefon: 90 82 77 88