Magiske øyeblikk – hvert år i mars!

Gjennom snart 60 år har Vinterfestuka i Narvik utviklet seg til møtested for kunst og kultur, fylt opp med konserter, dans, teater, kunst, konferanser og gateliv i 9 dager til ende – i en by uten søvn.

Tiden skrus tilbake til begynnelsen av 1900-tallet, til anleggstiden for jernbanen fra Kiruna til Narvik og verdens største malmhavn. Byen vrimler av folk i rallarklær, og unge som gamle kler seg opp i den tidsriktige stilen. Identiteten til Vinterfestuka ligger i folkesjela her innerst i Ofotfjorden og dette viser man med stolthet både på jobb og i fritiden. Befolkningen tar del i den ærverdige historien fra de som bygde Ofotbanen og dermed la grunnlaget for byen Narvik. Denne identiteten skaper en helt spesiell stemning og en unik ramme rundt kulturarrangementene under festivalen. En viktig tradisjon er også at Vinterfestuka i Narvik hvert år starter med «Barnas Dag», og i et stort opptog møter du tusenvis av barn i kostymer sammen med musikk og andre sprell – forberedt i skoler og barnehager. Vinterfestuka egner seg også ypperlig som møtested for kultur og næring, og vi har flere tilpassede næringslivsarrangementer.

Vinterfestuka i Narvik gir nære, sterke opplevelser og engasjerer alle aldersgrupper. Vi byr på historie, utallige små og store arrangementer, folkeliv og en helt spesiell atmosfære; LA DEG BEGEISTRE! LA DEG FORFØRE!

Festivalen ble etablert som stiftelse i 1997 og forvaltes i dag av et styre med 5 medlemmer samt en daglig administrasjon med 3 personer. Stiftelsen gjennomfører årlig festivalen «Vinterfestuka i Narvik» og «Folkefest i Rombaksbotn». I tillegg leverer stiftelsen enkelte event- og konferanse-tjenester på forespørsel fra næringslivet. 

 

Kontaktinformasjon:
Stiftelsen Vinterfestuka
Kongens gate 44, 8514 Narvik

Kontaktperson: Steingrim Sneve / Frode Sollie
Telefon: 76 95 03 55
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Web: www.vinterfestuka.no