Vesterålen er et øyrike som grenser nord for Lofoten. Vesterålen har lite lysstøy og er perfekt for nordlys-observasjoner. Èn av de større attraksjonene er hvalsafari.

Øyene i Vesterålen er bundet sammen med broforbindelser og har også fergefri forbindelse til fastlandet. Vesterålen består av 5 kommuner: Andøy, Bø, Hadsel, Sortland og Øksnes.
Det finnes to flyplasser i Vesterålen; Andøya lufthavn, Andenes og Stokmarknes lufthavn, Skagen. Hurtigruta anløper Risøyhamn, Sortland og Stokmarknes. I Vesterålen finner vi også den kjente Trollfjorden som ligger i Raftsundet. Fordi Vesterålen består av mange større og mindre øyer, er området ideelt for havpadling. Det er nydelige skjærgårder som gir ly for storhavet, men for de som liker å være mer eksponert; er yttersida av Vesterålen fantastisk!

Her fanges store mengder skrei på vinterstid, flotte fiskevann for isfiske - og stangfiske på sommeren. Vesterålen har variert overnattingstilbud - alt fra hotell til rorbu, vandrehjem og campingplasser. Aktivitetene er i hovedsak naturbasert, som natursafari, padling, sykling, fiske og vandring.

 

Kontakt informasjon:
Visit Vesterålen
Kjøpmannsgaten 2, N-8400 Sortland
Kontaktperson: Astrid Berthinussen
Telefon: +47 76 11 14 80
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Web: www.visitvesteralen.no

 

Foto: Øystein Lunde, Sebastian Goujaud, Trym Ivar Bergsmo og Marten Bril.