Dette er ikke et vanlig museum! På Borg på Vestvågøy ligger tuftene etter det som er det største huset som er funnet fra vikingtid. Museet er en rekonstruksjon av den 83 meter lange høvdinggården – her kan du bokstavelig talt tre inn i vikingtid.

Dette er ikke et vanlig museum! På Borg på Vestvågøy ligger tuftene etter det som er det største huset som er funnet fra vikingtid. Museet er en rekonstruksjon av den 83 meter lange høvdinggården – her kan du bokstavelig talt tre inn i vikingtid.

PÅ BORG I LOFOTEN hersket en av de mektigste nordnorske vikinghøvdingene for over 1000 år siden. Her stod den største bygningen som er funnet fra vikingenes verden – både i Norge og Europa. Høvdinghuset er rekonstruert i full størrelse, hele 83 meter langt. Lukten av tjære og bål, vakre utsmykninger og håndverk fra vikingtiden fyller rommene. Både barn og voksne trives i det levende museet, hvor det er lov å ta og føle på gjenstandene. Vikingene demonstrerer gjerne håndverk for deg.

I de moderne utstillingshallene kan du betrakte originale gjenstander funnet på Borg. Flere av gjenstandene er unike og vitner om en spesiell historie. Gullgubber, Eltoftsverdet og glassperler vitner om rikdom og makt. Fiskeredskaper og annet utstyr til mer daglig aktiviteter kan du også se.

Filmen “Drømmen om Borg” vises hver dag og er en kjærlighetshistorie. Kanskje får du også vite hvorfor Høvdingen forlot den enorme gården sin?

(Film og arkeologiske utstillinger: Audioguider på 6 språk (NO, GB, DE, ES, FR, IT.)

VED POLLEN LIGGER VIKINGSKIPET. Er været bra kan du bli med på seiling eller rotur. Øksekast og bueskyting er populært (seil/roturer, aktiviteter: 15.06.-31.08 inkl i billett). Smie og naust er det også her. Er du heldig får du se smeden i arbeid.

PÅ VIKINGGILDE – en festaften på vikingers vis – kan du møte selveste høvdingen og husfrua, smake på maten, mjøden og bli kjent med historien gjennom rollespill og levende historiefortelling. Om vinteren utføres det blot for å sikre solas tilbakekomst! (Vikinggilder arrangeres hver dag, hele året, for både grupper og individuelle. Forhåndsbestilles). På høst/før jul er selvsagt Jolblót populært. 

LOFOTR VIKINGFESTIVAL: Hvert år i august arrangeres vikingfestivalen. Marked, leker, konkurranser, foredrag, kurs, konserter, roturer – og vikinger i hopetall. Festivalen er svært populær blant både barn og voksne, så vel som lokale innbyggere og tilreisende.

Bli med på en reise 1000 år bakover i tid!

 

Kontaktinformasjon:
Kontaktperson: Ole Martin Hammer
Adresse: Prestegårdsveien 59, 8360 Bøstad
Telefon: 76 15 40 00
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Web: www.lofotr.no  www.museumnord.no
Facebook: lofotrvikingmuseum
Tripadvisor: lofotrvikingmuseum
Instagram: lofotrvikingmuseum

 

 

Foto: Kjell Ove Storvik, Lofotr Vikingmuseum.