Gutt_ser_paa_laks_1236947922.JPGSpennende møteplass mellom hav og land

Lofotakvariet ligger i Storvågan i Kabelvåg, og i umiddelbar nærhet til Galleri Espolin, Lofotmuseet og Nyvågar Rorbuhotell.

Det første akvariet i Kabelvåg ble åpnet i 1931 og var i drift frem til 1985 da det ble stengt av sikkerhetsmessige grunner. Nåværende akvarium med sin særpregede utforming og attraktive beliggenhet, ble åpnet i 1989 og har årlig mer enn 50.000 besøkende.

I våre små og store akvarium kan du se og oppleve fisk og sjøpattedyr fra Lofoten og kysten langs Nord-Norge. Lofotakvariet viser livet i havet fra fjæresteinene til det dypeste dyp, mens du samtidig tilegner deg kunnskap om det maritime økosystem.
Seler (foto: Sindre Alstad Strøm)
Her finnes storfiskakvarium med ekte lofotskrei, selbasseng og oterdam. Her finner du også multivisjonsforestillinger og filmer, og i midten av april 2009 åpner vi 3D kino.I vår hyggelige kafe kan du spise god og lokal mat mens du nyter den fantastiske utsikten og i vår suvenirbutikk finner du flotte reiseminner fra Lofoten. Husk å benytte anledningen til å besøke vår utkikksplattform, der du får overblikk over hele området og ser den mektige Vågankallen.

En ny utstilling, ”Sameksistens i havområdene”, åpnet i 2008. Utstillingen visualiserer sameksistens mellom ulike næringsaktører innen fiskeri, havbruk og petrovirksomhet i våre havområder, og fremstår som et læringssenter med en rekke interaktive hjelpemidler og filmer.

 

Kontaktinformasjon:
Kontaktperson: Harald Strøm
Adresse: Storvågan, 8310 Kabelvåg
Telefon: 76 07 86 65
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Web: www.lofotakvariet.no