The Arctic Triple er tre opplevelsesløp som arrangeres årlig i uke 11, 22 og 33 innen tre ulike grener og tre ulike sesonger - toppturløp på vinteren, terrengløp på våren og triathlon på sommeren. The Arctic Triple gjør noe ingen har gjort før ved å etablere trioen av løp som favner både mosjonister og de som søker store utfordringer. Alle løpene har en ekstrem og en normal distanse som sammen brer seg over hele øyriket - fra Reine til Fiskebøl. Visjon er intet mindre enn å skape en ny og sterk internasjonal merkevare som skal sette både Nord-Norge og Norge på kartet som verdens vakreste destinasjon for opplevelsesløp.

The Arctic Triple er grunnlagt av Frank Hagen og sammen med Maria Terese Karlsen har han utviklet konseptet som i dag består av Lofoten Skimo i uke 11, Lofoten Ultra-Trail i uke 22 og Lofoten Triathlon i uke 33. De tre løpene frir til tre ulike miljøer og tilbyr en unik mulighet til å oppleve Lofoten både under nordlys og midnattsol. Fokus for arrangørene er at det alltid skal handle om noe mer enn å få et startnummer og med det har de involvert alt fra blant annet Loftr Vikingemuseum til lokale bedrifter som Aalan Gård og Glasshytta i Vikten samt grendelag og ulike foreninger. The Arctic Triple er både en ny "reason to go" og en "reason to return" ved at mange vil ta løpene om igjen og trigges til å prøve flere av løpene. Bonusen for utøverne er også at de kan ta familien med og at alle kan ha en stor opplevelse.
 
"For oss et The Arctic Triple et verdiskapningsprosjekt - det gjør oss sterkere at mange får eierskap til produktet, ser at det gir tilbake og at de er med og påvirker hva dette skal være. At mange tar del gjør også The Arctic Triple til noe langt mer enn tre konkurranser. Det er også det vi får tilbakemeldinger på - utøverene visste at det var vakkert i Lofoten, men de var ikke forbredt på alle møtene underveis og at de ville bli kjent med både menneskene som lever her og det de skaper. De priser vertskapet og at de opplever noe helhjertet, unikt og ekte. "
 
Kontaktinformasjon: 
The Arctic Triple
Hans Christian Størmer vei 22, 8300 Svolvær
Kontaktperson: Frank Hagen
Telefon: 918 02 019,
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.