Hamsunsenteret_nytt_bilde_1298370841.jpg

Hamsunsenteret skal være et levende kunnskaps-senter for Knut Hamsuns forfatterskap, liv og samtid, med tilknytning til nordlandsk kultur og miljø. Hamsunsenteret åpnet i 2010 og er et nasjonalt senter for forfatteren og nobelprisvinneren Knut Hamsun (1859-1952). 

Hamsunsenteret ligger ved prestegårdsruinene ved havstrømmen Glimma på Presteid i Hamarøy, Nordland. 

Det karakteristiske bygget er formet som et høyt, mørkt tårn og tegnet av den anerkjente amerikanske arkitekten Steven Holl. For Hamsunsenteret er han tildelt og nominert til en rekke arkitekturpriser og utnevnelser. Selv har Steven Holl beskrevet Hamsunsenteret som sin mest betydningsfulle bygning.

Fra senterets høye tårn får du en unik utsikt over det Nordlandske landskapet Knut Hamsun vokste opp i, og som inspirerte forfatteren til å skrive verdenskjente bøker som Pan, Markens grøde og Landstrykere. Opplev Steven Holls spektakulære bygg, som er en arkitektonisk Hamsun-skikkelse. Vandre i utstillingen om Knut Hamsuns forfatterskap og liv – som en feiret og fordømt forfatter.

Få med deg en av mange faglige seminarer, debattkvelder, forfattermøter, konserter, teater, forestillinger og festivalen Hamsundagene. Vi tilbyr også kurs og konferanse. Hamsunsenteret drives av Nordlandsmuseet. Du kan besøke Hamsunsenteret hele året.

 

Kontaktinformasjon:
Hamsunsenteret
Vestfjordveien 1464, 8294, Hamarøy
Kontaktperson: Solveig Hirsh
Telefon: +47 75 50 34 50
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Web: www.hamsunsenteret.no