Jektefartsmuseet. Bodøs nye attraksjon åpner 22. juni 2019. Her tar vi deg med om bord på en seilas inn i historien du sent vil glemme.

Jektefartsmuseet vil bli det nye hovedanlegget til Nordlandsmuseet i Bodø, og vil være universelt utformet. Jektefartsmuseet skal være et museum for alle

Formidlingstilbudet vil rettes både til regionale, nasjonale og internasjonale gjester, og vil være opplevelsesbasert. Museet vil ha en fast utstilling, hvor jekta Anna Karoline er hovedattraksjon. I tillegg vil det være midlertidige, tematiske utstillinger og aktivitetsbaserte formidlingstilbud.

Museet vil ha kafé, museumsbutikk og en stor konferansesal med kapasitet til 180 personer.

Jektefartsmuseet vil ha hele friluftsområdet som formidlingsarena, og i tillegg til i museumsbygningene, vil det også være utstillinger og formidling i flere av bygningene på området, i flere naust, i rorbu og i Nordlandshus. Det vil også legges til rette for konserter og arrangementer i friluft, også i samarbeid med andre aktører.

 

Kontaktinformasjon:
Jektefartsmuseet, Nordlandsmuseet
Kvernhusveien 26, 8070 Bodø
Kontaktperson: Erika Søfting
Telefon: 951 95 891
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Web: jektefart.no