Aalan gård er en familegård på Vestvågøy i Lofoten. De driver med geit og økologisk produksjon av ost og urter. Aalan gård har vært gründere og innovatører på sitt felt. De var en av de aller første i Nord-Norge som startet opp med gårdsbutikk og ysteri. Aalan gård har mottatt flere priser, bl.a. for osteproduktene sine og som beste torgselger.

Aalan gård drives av Tove og Knut Åland. Det er ikke mange geitbønder igjen i Nordland, men det som i tillegg gjør Aalan gård spennende er at de har satset på alternative tilleggsnæringer.

Gården er besøksgård med gårdsbutikk og ysteri, der det produseres brun og hvit geitost, fetaost, ferskost med urter, gomme m.m. Et annet viktig produkt er den økologiske urteproduksjonen – med bl.a. urtekrydder, urtete, og urteeddik. Gården blir også brukt som en pedagogisk ressurs – som en del av undervisning for lokale skoler og leirskolen. I tillegg driver de med Grønn omsorg og er medlem av blant annet Norsk Bygdeturisme og Gardsmat.
 

Kontaktinformasjon:
Aalan Gård
Lauvdalen 186, 8360 Bøstad
Kontaktperson: Tove og Knut Åland
Telefon: 76 08 45 34 / 47 60 17 97
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Web: www.aalan.no