I det arktiske landskapet i Nord-Norge, er Narvik med sin unike beliggenhet et perfekt reisemål. Fantastisk natur, majestetiske fjell og dype fjorder er karakteristisk for hele regionen i Lofoten.

 

Narvik by ligger mellom høye fjell der du både kan klatre og kjøre på ski. Fra Narvikfjellet har du god utsikt over Ofotfjorden – fra toppen ser det ut som om du er på vei rett ut i fjorden. Nasjonalfjellet Stetind ligger bare en kort biltur sør for Narvik.

Himmelen i Narvik er spesielt klar, og om vinteren er nordlyset ofte sterkt. Vil du se fenomenet uten lysforurensning fra byen, må du komme deg ut i åpent landskap. Fra slutten av mai til slutten av juli lyser midnattssolen opp byen .

Narvik er en viktig industriby. Behovet for en isfri havn til utskipning av malm fra gruvene i Kiruna og Gällivare i Nord-Sverige førte til byggingen av Ofotbanen og fremveksten av byen Narvik. Under annen verdenskrig var Narvik strategisk viktig for både tyskerne og de allierte. I to måneder foregikk det harde kamper på land og til sjøs mellom de invaderende tyske troppene og de allierte, en kamp som påførte både byen og malmutskipningskaiene store skader. Denne dramatiske perioden i byens moderne historie er fremdeles viktig for regionen og de som bor der, og kan oppleves på Krigsminnemuseet.

Narvikregionen består av de 8 kommunene Bardu, Evenes, Gratangen, Lavangen, Hamarøy, Narvik, Salangen og Tjeldsund.

 

Kontaktinformasjon:
Visit Narvik
Stasjonsveien 1, N-8515 Narvik
Kontaktperson: Lise Hansen
Telefon: +47 94 85 77 61
E-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Web: www.visitnarvik.com