Svinøya rorbuer igger i midt i Svolvær i Lofoten og er et moderne rorbuanlegg med lange tradisjoner. Svinøya har lange tradisjoner med tørrfiskhandel med Italia og fremdeles er båndene sterke. Kokkene hospiterer blant annet i Italia for å lære mer om hvordan italienerne bruker tørrfisken i matlaging.

 

Svinøya er den eldste delen av byen, og den første handelsvirksomheten startet her i 1828. Da kjøpte væreier Gunnar Berg halve Svolvær for 3000 spesidaler (12.000 kroner). Her var byens første butikk med fiskekjøp, bakeri og telegrafstasjon, og fiskekjøpet la grunnlaget for handelsstedets eksistens. 

I dag består anlegget av 30 rorbuer av høy standard, 5 Hotellsuiter, 6 rorbusuiter og totalt 164 senger. Resepsjonen ligger i Krambua som er en reise i tid - med masse varer fra fordums tider.

Børsen Spiseri er innredet i ei gammel brygge fra 1828, og det er lagt stor vekt på å bevare det originale preget. Det meste fra gamle tider er beholdt – så gulvene er skjeve og restauranten har en fantastisk atmosfære med lukt av tjære og tamp. Her serveres både kjøtt og fiskeretter. 

Svinøya samarbeider med mange andre og skreddersyr totalopplevelser for grupper.
 
Kontaktinformasjon:

Svinøya rorbuer
Gunnar Bergs vei 2
, 8300 Svolvær
Postboks 74, 8301 Svolvær
Kontaktperson: Anders Løvik
Telefon: 76 06 99 30
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Web: www.svinoya.no