Nordnorsk_opplevelseskonferanse_1233001842.jpgDen første Nordnorske Opplevelseskonferansen gikk av stabelen i Narvik 5.- 6. november 2008. Arena Innovative Opplevelser vil gjennomføre lignende konferanser hvert år.

Årlig møtested

Nordnorsk Opplevelseskonferanse har som ambisjon og bli et årlig møtested for inspirasjon, ny kunnskap og diskusjon om den videre satsningen på opplevelser og nyskaping i landsdelens reiseliv. Det er opplevelses-tilbudet som ”trigger” markedet, og setter folk i bevegelse hjemmefra til de nordnorske reisemålene. Derfor må vi skape både flere, nye, innovative og mer spennende tilbud i årene som kommer. Det er avgjørende for videre vekst og utvikling i reiseliv og opplevelsesnæringene, og for et bedre transporttilbud til landsdelen. Konferansen i 2008 var et samarbeid mellom Arena Innovative opplevelser, NHO Reiseliv og Arktisk Opplevelse.

Vi er særlig glade for at det store flertallet av deltakerne kom fra ulike store og små virksomheter i opplevelsesnæringene, herunder også museer, attraksjoner og destinasjonsselskap. Totalt hadde konferansen 135 deltakere. For at alle skulle få møtt mulige samarbeidspartnere og kolleger i bransjen, ble det arrangert en egen speed-dating underveis og vi gjennomførte personlighetstesten ”Diversity Icebreaker” på alle i pleum, med oppfølging i grupper. En seanse som fikk mange gode tilbakemeldinger fra deltakerne.

I forkant av konferansen deltok 20 jenter, som et ledd i satsningen på å få flere kvinner inn i ledende posisjoner, på kurset ”Jenter – ta scenen og fyll rommet”. Her brukte regissør Ingrid Forthun teknikker fra teaterverdenen for å inspirere jenter til å ta større roller i næringslivet, på samme måte som hun gjør det med kandidater fra Teaterhøgskolen.

Evalueringen av konferansen viser at vi lykkes med målene. 94% var svært fornøyd/fornøyd med det faglige innholdet. 92% av deltakerne mente nytteverdien ift. nettverksbygging var svært bra (48%) eller bra (44%). Hele 93 % mente at konferansen ga inspirasjon og 84% mente den var svært bra/bra ift. læringsutbytte. Arena-bedriftene var også ansvarlig både for den tekniske gjennomføringen av selve konferansen og kveldsarrangementet, som også fikk svært gode tilbakemeldinger fra deltakerne. Hele 85% av deltakerne sier at de helt sikkert eller mest sannsynlig vil delta på neste års konferanse.

Nyheter

Kontakt oss

Noe du lurer på? Ring eller send oss en e-post:

Prosjektleder
Bård Jervan 
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Telefon: 90 94 25 60
 
Prosjektmedarbeider
Marie Bergsli
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Telefon: 90 82 77 88