Nå skal det bli skikkelig gøy å gå på museum! Særlig for barna. I sommer, nærmere bestemt 13. juli, ble de digitale reiseguidene Bædi & Børdi lansert på Lofotr Vikingmuseum på Borg i Lofoten. Her kan barn (og barnslige voksne) blir guidet rundt av Bædi & Børdi som dukker opp i et nettbrett en kan låne av museet.

Dette er et pilotprosjekt som testes ut på Lofotr Vikingmuseum i sommer. Nok en gang viser dette museet at de er i front når det gjelder nytenking og innovativ formidling.

-  Vi er utrolig glade for at Lofotr Vikingmuseum sa ja til å være pilotmuseum for Bædi & Børdi. De er et populært og godt besøkt museum som i reiselivskretser har et svært godt rykte. De har tidligere vært på offensiven når det gjelder nye måter å formidle vikinghistorie på. Vi håper og tror at Bædi & Børdi kan skape ytterligere interesse for museet med sin morsomme og barnevennlige måte å fortelle historier på, sier Linda Skipnes Strand i Baahdy & Birdy AS.   

Fra Lofotr Vikingmuseum ryktes det at Olaf og de andre vikingene gleder seg til å få besøk av og bli kjent med Bædi & Børdi. De har hørt mye rart om dem og tror de skal få noen riktige morsomme stunder sammen.   

 

Hvem er Bædi & Børdi?

Bædi & Børdi er to morsomme, og litt pussige, typer som elsker å reise. De vil stadig ut på nye eventyr. Bædi er ei geit som er veldig glad i fiskeboller. Men av all fiskebollespisingen får han så mye luft i magen. Faktisk så mye luft at han blir en ballong som kan fly. Dette er egentlig ganske praktisk for hans trofaste reisefølge, Børdi, er en fugl som ikke kan fly. Så når ferieplanen er lagt henger bare Børdi seg på i ulla til Bædi og så reiser de rundt på spennende turer rundt om i hele landet. 

 

I løpet av 2017 vil det lages en app hvor også flere museer og turistattraksjoner er med. Appen vil være gratis å laste ned. Her kan barna både planlegge ferien sin og finne ut hvor de vil reise sammen med Bædi & Børdi. Når de er på ferie kan de bli guidet rundt på de ulike museene og attraksjonene av de animerte figurene. I denne appen vil det også være et spill med Bædi & Børdi hvor barna skal hjelpe figurene å reise til månen, men møter hindringer som skumle måser, tordenvær, pinnsvin i fallskjerm, ørner og andre rare skapninger. På den måten kan barna leke seg med Bædi & Børdi også på reisen mellom de ulike attraksjonene og gjøre kjøreturen, togturen, båtturen eller flyturen enda morsommere.   

 

Hvem er Baahdy & Birdy AS?

Baahdy & Birdy AS består av tre gründere fra Mosjøen med en idé om å gjøre det morsommere og mer attraktivt for barnefamilier å reise på ferie i Norge. Selskapet består av Linda Skipnes Strand, Aleksander Leines Nordaas og Helen Amundsen Halten.

 

Bakgrunn/konsept

Norge har de siste årene blitt et stadig mer populært ferieland, både for nordmenn og tilreisende. Her er flere spennende og fine attraksjoner som gjør at folk har lyst til å legge ferien sin hit; en finner vakker og urørt natur, en interessant historie med blant annet vikinger, nordlys, urbefolkning, sagn og eventyr, flotte museer og mye mer.

Imidlertid opplever reiselivet i Norge, i likhet med så mange andre land, utfordringen med at voksne og barn gjerne ønsker å gjøre forskjellige ting når de er på ferie. Når voksne vil gå på museum, oppleve naturen og lære noe nytt, vil barn aller helst leke og være aktive. Løsningen for barnefamilier blir derfor gjerne å oppsøke steder med badeland, lekeland, strandliv og lignende, heller enn å oppleve kultur og natur.

Derfor ønsker vi å lansere Bædi og Børdi – barnas animerte reiseguider i Norge. Disse vil gjøre attraksjoner som natur, museer, historiske steder og lignende like interessante for barn som for voksne. Figurene snakker barnas språk og formidler attraksjonenes budskapet på en måte som barna både liker og forstår. For at barna skal bli kjent med figurene, lære å like dem og få lyst til å følge dem på ferie vil de også presenteres på andre flater enn i appen. Da i det allerede nevnte mobilspillet, og i i form av korte animasjonsfilmer, bøker, på nett mm. Med Bædi & Børdi håper vi at Norge skal bli alle barns favoritt-ferieland! 

 

For mer informasjon ta kontakt med:

Linda Skipnes Strand
Tlf: +47 95 11 22 24
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

baahdybirdy.com