I forrige uke hadde Terres d'Aventure, som omsetter opplevelsesreiser for om lag 800 mill. kr. årlig, en samling i Paris for sine 150 Product Managers og Ground Handlers fra hele verden. Her var Ann Heidi Hansen invitert som en av hovedinnlederne.

I 2015 presenterte vår alles «Dr. Gåsehud», Ann Heidi Hansen, sitt doktorgradsarbeid om å skape magiske øyeblikk for sine gjester for en stor forsamling på ATTAs sin verdenskongress i Chile. En av tilhørerne der var administrerende direktør for en av Europas største adventure-operatører, Eric Balian i franske Terres d'Aventure.  2016 var Balian i Lofoten og deltok i en innovasjons-LAB i regi av ATTA (Adventure Travel Trade Association) og næringsklyngen Innovative Opplevelser. Her ble tematikken utdypet i en direkte dialog mellom 8 internasjonale adventure-operatører og 8 aktører fra InnOpp-klyngen. I forrige uke hadde Terres d'Aventure, som omsetter opplevelsesreiser for om lag 800 mill. kr. årlig, en samling i Paris for sine 150 Product Managers og Ground Handlers fra hele verden.  Her var Ann Heidi Hansen invitert som en av hovedinnlederne. Hun presenterte de faglige verktøyene innen opplevelsesdesign og opplevelsesbasert verdiskaping som er utviklet i et samspill mellom hennes doktorgradsarbeid, FoU-prosjektet Opplevelser i Nord og næringsklyngen Innovative Opplevelser. Verktøy som blant annet brukes av mange av bedriftene i denne klyngen.

Eric Balian var interessert i å teste ut de norske opplevelsesdesign-verktøyene på sin organisasjon som et ledd i å arbeidet med å styrke selskapets leveranser til sine kunder.  -  Våre faglige tilnærminger til dette oppfattes som relevante og betydningsfulle uansett hvor i verden man holder til. Jeg hadde mange interessante diskusjoner etterpå med dyktige folk fra blant annet Portugal, Peru, Tibet, Jordan og Frankrike», sier Ann Heidi Hansen som til daglig er merkevareansvarlig i NordNorsk Reiseliv AS.

Det er unikt at vår kunnskap om opplevelsesbasert verdiskaping, i hovedsak unnfanget i Nord-Norge, også etterspørres internasjonalt, sier klyngeleder Bård Jervan i Innovative Opplevelser i en kommentar. Han viser også til at i neste uke samles hele 28 deltakere fra hele landsdelen i Svolvær til et kurs på Mastergradsnivå innen opplevelsesbasert verdiskaping og inovasjon i regi av NORD Universitet. De sentrale kursholderne på dette kurset er Ann Heidi Hansen og Dorthe Eide, fra NORD Univ. Formålet er å formidle kunnskapen som er utviklet på en slik måte at det kan omsettes til handling i bedriftene. Kurset er det første i Norge på Master-nivå på fagområdet, og målet er at det skal bli en del av et større etter- og videreutdanningstilbud i regi av NORD Universitet.

 

Foto: fra venstre: Ann Heidi Hansen, NordNorsk Reiseliv og Eric Balian, Terres d’Aventure