Studiet startes opp i disse dager i regi av UIT (Norges Arktiske Universitet) som et ettårig studium på Bachelor-nivå. Det er stor interesse for studiet, som har 24 studenter allerede første år.

Naturguidestudiet skal sette studentene i stand til å bli profesjonelle guider/ledere av grupper i natur gjennom en kombinasjon av tverrfaglig kompetanse, miljøetiske perspektiver og pedagogisk formidler- og veilederutvikling. Målet er å utdanne kvalifiserte naturguider som med et genuint engasjement og glød ønsker å gi turister en unik natur- og kulturopplevelse og samtidig bidra til bærekraftig utvikling.
 
Kompetanse i alle ledd er en nøkkel for videre bærekraftig vekst i norsk turisme, og vi vet at gode guider er viktig for gode opplevelser. Det er spesielt gledelig at UiT vil bruke Lofoten som base for dette studiet, sier klyngeleder Bård Jervan i Innovative Opplevelser. InnOpp er nå i dialog med ledelsen for studiet, blant annet om å tilrettelegge for at studentene kan involveres i Norsk Opplevelseskonferanse som arrangeres i Svolvær i uke 44.

docs/Naturguidestudiet_Lofoten.pdf

 

Foto: Kristin Folsland Olsen