Lofoten reiselivfagskole er Norges eneste offentlig godkjente fagskoletilbud innenfor reiseliv. Skolen tilbyr i dag en praktisk rettet høyere utdanning innenfor reiseliv, som kan tas på heltid over ett år eller deltid over to år. Søknadsfrist for studieåret 2018/19 er 15. april.

Skolen utdanner kvalitetsbevisste medarbeidere for en bærekraftig fremtid innen reiseliv- og opplevelsesnæringen. En slik basiskompetanse er i dag sterkt etterspurt. 6 av 10 reiselivsbedrifter oppgir at de trenger folk med utdanning i reiseliv. 47 prosent svarer at de har mista gjester på grunn av mangel på kvalifiserte ansatte (NHOs kompetansebarometer). Mange bedrifter etterspør i tillegg kompetanse for å kunne videreutvikle kvalitetsopplevelser, særlig innen vertskap, markedsføring og opplevelsesdesign. Studiet Reiseliv på Lofoten reiselivfagskole bidrar til å heve kompetansenivået og imøtekomme behovene som etterspørres i dag for fremtidens reiseliv.
 

Studiet Reiseliv består av 6 emner:
1. Reiseliv og destinasjonskunnskap
2. Vertskapsrollen
3. Kommunikasjon og formidling
4. Opplevelsesdesign
5. Entreprenørskap og innovasjon
6. Markedsføring, merkevarebygging og salg
 

Studieåret er samlingsbasert med nær tilknytning til reiseliv- og opplevelsesnæringen i Lofoten. I hvert emne og mellom de ulike samlingene er det tematiske praksisperioder i bedrift. Disse kan gjennomføres på egen arbeidsplass, i en av skolens samarbeidsbedrifter eller i eget utviklingsprosjekt om prosjektet godkjennes av skolen. I praksisperiodene blir studentene fulgt opp av en intern praksisveileder i bedriften, samt en ekstern praksisveileder fra skolen.

Studiet har et nært samarbeid med aktuelle bedrifter, destinasjonsselskaper, kunnskaps- og utdanningsinstitusjoner og andre relevante samarbeidspartnere. Gjennom en kombinasjon av bl.a. klasseromsbaserte læringsaktiviteter, deltakende observasjon, problemløsing, bedriftsbesøk, gjestelærere, studieturer og en studentaktiv tilnærming til reiselivet, bidrar studiet til å bygge bro mellom teori og praksis, som gjør at skolen på en unik måte ivaretar sin posisjon som praktisk rettet høyere utdanningsinstitusjon. Skolen lever slik opp til målet om å ha Lofoten som klasserom!
 

Tar du steget og søker Lofoten reiselivfagskole?

Studiet gir rett på lån/stipend hos Statens Lånekasse og skolen er behjelpelig med å skaffe hybel i Svolvær.

Søk på skolen innen søknadsfristen 15. april: www.vigo.no
For mer informasjon, kan du trykke her


Kontaktinfo:
Tlf: 993 54 025 (Studierektor Unni Myklevoll)
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Nettsider: www.reiselivfagskole.no

 

Besøksadresse:
Lofoten reiselivfagskole
Sentrumsgården, 3. etasje
8300 Svolvær

 

Les informasjonsskriv her