Rundt 50 reiselivsaktører deltok på studietur til Irland for å bli kjent med Failté Irelands satsing på The Wild Atlantic Way. The Wild Atlantic Way er en opplevelsesrute langs vestkysten av Irland, ca 3-4 timers kjøring fra Dublin.

51 deltakere fra Innovative Opplevelser, VisitVesterålen (SG for Masterplan), Ressursgruppe Reiseliv v/Nordland Fylkeskommune og Smaabyen Flekkefjord (SG for Masterplan) deltok på en vellykket studietur langs The Wild Atlantic Way i Irland 23. – 26.april 2018.

 

Målsetningen med studieturen var bl.a. å  lære om og oppleve suksesshistorien til The Wild Atlantic Way - en 2.500 km lang reiserute langs vestkysten av Irland. Reiseruta ble lansert i 2014 av Failté Ireland som signatur prosjekt for revitalisering av irsk turisme. Vi fikk innblikk i den helstøpte og langsiktige satsingen fra de strategiske grepene og merkevareplattformen, til aktørsamarbeid, produktutvikling og leveranser, samt markedskonsepter og kommunikasjon.

 

Vår samarbeidspartner på turen var Wilderness Ireland som er eid av Wilderness Scotland som InnOpp har samarbeidet med på tidligere studietur til Scotland. Selskapet har fokus på et bærekraftig reiseliv og deres motto er “Adventure vacations designed by locals, delivered by local legends”.

 

Programmet for turen finner du her.

 

I løpet av turen fikk vi anledning til å ta del av en rekke fagseminar. Der hvor foredragsholderne brukte PP presentasjoner er tilgjengelig her:

Introduksjon til the Wild Atlantic Way ved Bård Jervan, Innovative Opplevelser

Taste the Atlantic, BIM, Máirtín Walsh

Introduction to the Wild Atlantic Way by Mr. Brian Quinn

Restaurant owner and responsible tourism consultant, Cillian Murphy

 

Her kan relevant bakgrunnstoff om Wild Atlantic Way lastes ned for de spesielt interesserte:

1) Taste the Atlantic - brosjyre & karts
2) Merkevareplattformen og retningslinjer for bruk av "tredjepart" - Wild Atlantic Way
3) Rapport om miljøpåvirking og bærekraft - STRATEGIC ENVIRONMENTAL ASSESSMENT SCOPING REPORT