Nå i høst inviterer vi til to klyngesamlinger for både InnOpp medlemmer og partnere. I Svolvær 12. - 13. september blir besøksforvaltning satt på agendaen og 18.- 19. september blir mat- og måltidsopplevelser tema for samlingen på Utskarpen & Nesna på Helgeland.

Du velger selv om du vil delta på en eller begge samlingene, alt ettersom hva som passer best for deg og din bedrift!

 

ALTERNATIV 1:

Svolvær 12. - 13.9 « Naturturisme og besøksforvaltning» - i samarbeid med Nordland´s pilotprosjekt som leds av Ann Heidi Hansen.
Møtested og lunsj 12.9 : Thon Hotel Lofoten

 

Samlingen starter onsdag 12.9 med at vi tiltrer programmet som er utarbeidet av ledelsen for «Pilotprosjektet besøksforvaltning» ved Ann Heidi Hansen.

Tre faglig dyktige internasjonale innledere presenterer internasjonal «best practice» når det gjelder Visitor management/Besøksforvaltning. Etter at de tre innlederne har holdt sine presentasjoner, blir det gruppediskusjoner om hva vi kan lære av hvordan de håndterer sine respektive problemstillinger.

Seminaret blir holdt på engelsk. For mer informasjon om de tre foredragsholderne - se vedlagt pdf.

 

Felles middag i Svolvær på kvelden.
Møtested og lunsj 13.9: Scandic Svolvær.

 

På torsdagen fortsetter vi diskusjonen ved å sette søkelyset på hvordan opplevelsesbedriftene selv kan ta en aktiv rolle som «besøksforvaltere». Mer program kommer.

 

 

 

ALTERNATIV 2:

Utskarpen & Nesna på Helgeland 18. -19.9 «Mat- og måltidsopplevelser»
Møtested: 18.9 «Til Elise fra Marius» & Havblikk på Nesna.
Fellestransport fra Mo i Rana rundt lunsjtider.

 

På Helgeland setter vi mat- og måltidsopplevelser på dagsorden. Samlingen starter hos den nyetablerte matdestinasjonen «Til Elise fra Marius, som ligger på Utskarpen mellom Mo og Nesna. Stedet drives av to svært dedikerte kjøkkenfaglige personer;  Elise Bratteng Rønning og Marius Martinsen (www.tilelise.com). Vi gleder oss til å bli kjent med vårt siste tilskudd i InnOpp klyngen.

Etter besøket hos «Til Elise fra Marius» reiser vi videre til Nina på Havblikk camping, en prisbelønt bedrift som både satser på mat og opplevelser. Vi tester både noen utendørs opplevelser og innendørs måltidsopplevelse. www.havblikknesna.no

På Havblikk camping skal vi i tillegg benke oss foran en storskjerm og delta på et 1,5 times webinar i regi av ATTA, som handler om deres «World Summit», den internasjonale møteplassen for adventure turisme.

 

Onsdagen fortsetter vi klyngesamlingen på Havblikk camping og temaet er mat- og måltidsopplevelser. Samlingen arrangeres i samarbeid med det nye matnettverket «Kulinariske opplevelser langs Kystriksveien» som ledes av Audhild Bang Rande.

 

Felles transport til Mo etter lunsj.

 

 

 

Vi kommer tilbake til priser på overnatting /måltider og praktisk informasjon rundt transport fra/til Mo i Rana ifm med samlingen på Helgeland. For å få en god logistikk og et best mulig opplegg ifm med samlingene ville det vært fint om du snarlig sender oss en melding om hvilken samling du tenker å delta på … eller om du ikke klarer å velge og kommer på begge!

 

Ta gjerne kontakt med Marie om du lurer på noe;  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. tlf. 90 82 77 88

 

Foto: Jan Inge Larsen, Terje Rakke - Nordic Life.